flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справи, що має суспільний інтерес

04 лютого 2022, 09:32

02 лютого  2022 року,  Колегія суддів Котовського міськрайонного суду Одеської області, під головуванням судді Бондаренко Н.В.,  розглянула клопотання прокурора Любашівської окружної прокуратури Одеській області  про продовження терміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці відносно громадянина О., який обвинувачується в замаху на умисне вбивство.

Дії обвинуваченого О., кваліфікуються за ч.2 ст.15, п.4 ч. 2 ст. 115 Кримінального Кодексу України, як закінчений замах на умисне вбивство, тобто замах на умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчиненому з особливою жорстокістю, не доведеному до кінця з причин, які не залежали від волі особи, яка виконала всі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.  

Даний злочин є особливо тяжким та за санкцією даної статті  передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти  років, або довічним позбавленням волі.

Колегія суддів, вислухавши думку учасників процесу, дослідивши додані до клопотання матеріали, прийшла до висновку про доцільність задоволення клопотання слідчого та продовжила обвинуваченому О., термін запобіжного заходу у вигляді  тримання  під   вартою  на  60 днів.