flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваних у розбої взято під варту

21 лютого 2022, 14:55

      18 лютого 2022 року слідчий суддя Котовського міськрайонного суду Одеської області Івінський О.О. розглянув  клопотання Подільського районного управління поліції  про обрання запобіжного заходу у виді тримання  під вартою відносно громадян П. та С.

      Зазначені громадяни підозрюються у тому, що 15 лютого 2022 року біля 17.30 годин, в с. Малаївці Подільського району вони проникли до будинку потерпілих П., та погрожуючи насильством, небезпечним для життя й здоров’я власників будинку,  підозрювані незаконно заволоділи коштами в сумі 5 230 доларів США, 19 300 гривень та золотим ланцюжком з золотим кулоном.

      Дії підозрюваних кваліфікуються за ч.3 ст. 187 Кримінального Кодексу України, як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб та поєднаний з проникненням у житло.

     За вчинення вказаного кримінального правопорушення, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

     Слідчий суддя, вивчивши надані матеріали, оцінивши всі встановлені під час розгляду клопотання обставини, прийшов до висновку щодо застосування до підозрюваних П.та С., запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на два місяці.