flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпорядження Голови суду №1

31 травня 2023, 13:53

 

                                                                        

КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

     

                                   Розпорядження

 

 

 01 травня 2023 року                                                                    №1 

 

Про особливий

режим роботи Котовського

міськрайонного суду Одеської області

з метою попередження поширенню

гострої респіраторної хвороби

COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

 

Відповідно до ч.2 ст. 24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»,  на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та щодо забезпечення стабільної роботи суду в умовах карантину, з метою убезпечення суддів, працівників Котовського міськрайонного суду Одеської області суду (далі – суд) та населення України від поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб:

  1. Встановити особливий режим роботи суду до 30 червня 2023 року, згідно якого встановити порядок організації роботи суду з урахуванням тимчасових обмежувальних протиепідемічних заходів:

1.1. Співробітникам Територіального управління Служби судової охорони у Одеській області проводити візуальний огляд та опитування громадян, які прибули до суду щодо можливих симптомів вірусної інфекції.

1.2. Заборонити громадянам, які мають ознаки респіраторних захворювань (блідість обличчя, почервоніння очей, кашель тощо) перебувати у приміщеннях суду без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

1.3. Припинити всі заходи, не пов’язані з процесуальною діяльністю суду та забезпеченням діяльності органів судової влади (круглі столи, семінари, дні відкритих дверей тощо), крім невідкладних, які проводяться в режимі відеоконференції, обмежити направлення суддів та працівників суду  у відрядження, крім випадків, коли така участь є обов’язковою.

1.4.   Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду до скасування тимчасових обмежувальних протиепідемічних заходів.

1.5.   Обмежити допуск в приміщення суду громадян, які не є учасниками судових засідань.

Працівникам Територіального управління Служби судової охорони у Одеській області під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» не допускати в приміщення суду громадян, які не є учасниками судових засідань.

1.6. Рекомендувати суддям суду обмежити розгляд усіх категорій справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та, по можливості, проводити розгляд усіх категорій справ без участі учасників судового процесу.

  Обмеження не застосовуються:

- при розгляді невідкладних справ за клопотаннями слідчих та прокурорів під час досудового розслідування, кримінальних проваджень, в яких спливають строки тримання під вартою, та у справах, де спливають строки притягнення до кримінальної чи адміністративної відповідальності;

 - коли проведення судового засідання обумовлено необхідністю захисту прав учасника процесу чи охорони загальносуспільних прав та інтересів, та існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим у зв’язку з непроведенням судового засідання;

- інших справ, які потребують невідкладного розгляду за рішенням головуючого по справі.

1.7. Суддям суду, при проведенні судових засідань, врахувати зміни внесені Законом України  від 30.03.2020 №540-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», щодо можливого прийняття рішення про обмеження доступу осіб, які не є учасниками судового процесу в судове засідання під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Співробітникам Територіального управління Служби судової охорони у Одеській області здійснювати допуск осіб, які не є учасниками судового процесу, в судове засідання під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» за погодженням з головуючим по справі.

1.8. Встановити, що розгляд справ усіх категорій, участь у яких сторін не є обов‘язковою, відбувається лише:

- за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи та відсутності клопотання про відкладення / оголошення перерви у судовому засіданні;

- за наявності заяв, які подаються до суду про розгляд справ за відсутності учасників справи, в іншому випадку - розгляд справ буде відкладено.

1.9.   Рекомендувати учасникам судових процесів:

- подавати до суду заяви про розгляд справ у їхню відсутність за наявними у справі матеріалами та роз’яснити можливість відкладення розгляду справ, у зв’язку з карантинними заходами;

- подавати до суду усі необхідні документи (заяви, відзиви, пояснення, клопотання тощо) в електронному вигляді на електронну адресу суду (inbox@kt.od.court.gov.ua), через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою;

- за можливості здійснювати ознайомлення з матеріалами справи після закінчення тимчасових профілактичних заходів.

1.10. Заборонити самостійне переміщення громадян та учасників судових процесів у приміщеннях суду.

1.11.  В день судового розгляду учасники судових процесів, які прибули до суду після повідомлення судового розпорядника або відповідного секретаря судового засідання, повинні знаходитись у місці, визначеному судовим розпорядником, та очікувати запрошення працівника суду до зали судових засідань або іншого розпорядження головуючого у справі судді.

Співробітникам Територіального управління Служби судової охорони у Одеській області проводити візуальний огляд та опитування учасників судових процесів, які прибули до суду щодо можливих симптомів вірусної інфекції.

1.12. Проводити судові засідання в режимі відеоконференції за дорученням інших судів України за умови участі більше однієї особи на 5 кв. метрів площі приміщення суду та з дотриманням фізичної дистанції не менше, ніж 1,5 метра.

  1. Канцелярії суду здійснювати прийом кореспонденції , у тому числі позовних заяв, клопотань, інших заяв та скарг, поданих в порядку ЦПК України, КАС України, КПК України та КУпАП України, в безконтактній та дистанційній формі, а саме:

- поштою за адресою: пров. Спортивний, 1 А, м. Подільськ, Одеська обл., 66300 ;

- за допомогою підсистеми "Електронний суд";

- через електронну пошту суду: inbox@kt.od.court.gov.ua ;

- з дотриманням фізичної дистанції не менше, ніж 1,5 метра.

  1. Суддям та працівникам суду при найменших ознаках респіраторних захворювань вжити заходів щодо самоізоляції, повідомити про свій стан здоров'я відповідну установу охорони здоров'я та керівництво суду телефоном, на електронну пошту суду.
  2. Керівнику апарату суду Данилевич Л.А.:

4.1. Проводити посилену роботу щодо проведення дезінфекційних заходів, дотримання санітарно-гігієнічних умов в приміщеннях суду та особистої гігієни працівниками суду і відвідувачами суду.

4.2. Ознайомити суддів та працівників апарату суду з цим розпорядженням та забезпечити оприлюднення вказаної інформації в приміщеннях суду та на офіційному веб-сайті суду.

  1. Встановити, що зазначені вище тимчасові обмежувальні протиепідемічні заходи та інформація щодо режиму роботи суду можуть бути змінені, про що буде оприлюднено на веб-сайті суду.
  2. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

Голова суду                                                                                Олег ІВІНСЬКИЙ